HAVGLØTT TRIATLON


Å ha gjennomført et triatlon er for mange nytt og helt klart en utfordring. Enten en konkurrerer individuelt eller i grupper mot hverandre lover vi det vil vekke konkurranseinstinktet.
Kort fortalt er Havgløtt Triatlon et sprint triatlon følger følgende løype. Sykkel fra Staurneset over Rangøya før første etappe med svømming over Rangøystraumen. Så er det til fots over Korsholmen før siste svømmeetappe over til Håholmen hvor det er målgang på Håholmen Havstuer. Løypa er litt over 2 km i luftlinje og rekorden er i dag 10:40 og 58:17 er vel sistemann så langt.

Normalt regner man at sporten Triatlon har sitt opphav på Hawaii i 1978, da en liten gruppe marinesoldater kranglet om hvem av de som var den best trente idrettsmannen. Commander John Collins foreslo at den beste måte å avgjøre det på var å kombinere svømmekonkurransen Waikiki Rough (3,8 km), deretter sykkelløpet Around Oahu (180 km) og til sist Honolulu maraton på 42,2 km. Fortsatt holdes Ironman-verdensmesterskapet hvert år på Hawaii, men nå er det svært vanskelig bare å bli blant de 1700 kvalifiserte til dette stevnet. Det er mange forskjellige distanser, 1500 m svømming, 40 km sykling og 10 km løp var første gang på OL-programmet i Sydney.

Det avholdes også konkurranser over kortere distanser, og det er her Havgløtt Triatlon finner sin plass.

Dette er helt klart et aktivitet som kommer under kategorien ekstremt. Sikkerhet vil derfor blir satt i høysete. Det er påbudt å svømme i våtdrakt og/eller godkjent flyteplagg.

Varighet:

3 – 4 timer

Klær:

Våtdrakt

Sesong:

Hele året

Skotøy:

Egne joggesko som tåler å bli våt

Fysikk:

Normal til god

Andre ting:

HT har sitt eget reglement