LOFOTEN


Alle må til Lofoten en gang, og alle årstider har noe å by på og har du vært der en gang må du tilbake igjen. Det å oppleve fiskeriene og lyset står på mange sin ønskeliste. Om du skal reise alene eller som gruppe kan vi bistå med planlegging og gjennomføring av turen. Vi har gode erfaringer med å starte besøket i Lofoten i Bodø og reise sjøveien over Vestfjorden. Å se Lofotveggen åpenbare seg når du kommer over Vestfjorden er den perfekte starten på et opphold i Lofoten.

Ved å starte i Bodø rekker dere kanskje en tur gjennom Saltstrømmen også. Tidevannsstrømmen i sundet regnes som en av verdens sterkeste.

Det magiske øyriket Lofoten et Norge i miniatyr. Lofoten er øygruppen vest i havet nord for Polarsirkelen, på samme breddegrad som Alaska, Grønland og det indre av Sibir. Midnattssolen kan oppleves fra midten av mai til midten juli. Mørketiden – fargetiden fra tidlig desember til tidlig januar. I januar starter Lofotfiske det viktigste sesongfiske etter torsk. Fiske etter Skrei har i århundrer hatt stor betydning for Norge. For de som liker folkefest og har konkurranse lyst, anbefaler vi VM i skreifiske.

Et annet fysisk fenomen på himmelen som er en opplevelse er Nordlyset – Aurora Borealis. Nordlysjakt i Lofoten er en høst- og vinter opplevelse som bare må oppleves.

Noen stikkord: Golf, surfe, dykkeparadiset, kajakk, Trollfjorden og havfiske.