Atlanterhavsbryggeriet

Atlanterhavsbryggeriet er et mikrobryggeri på Rangøya som produserer øl til eget bruk, og til ferdafolk som har reist langt og lengere enn langt.

Vi brygger hovedsakelig de klassiske smakene: Atlantic Pale Ale – Atlantic IPA – Atlantic Lager – Atlantic Blond – Atlantic Wit – Atlantic JuleAle.
Vi brygger alt vårt øl på en 50 liter Sperdel Braumeister.

For oss er det et naturlig samlingssted før og etter en god opplevelse. Stallen på Havgløtt er en luftig og brun pub hvor det ofte spilles pop musikk og brygges øl.

”Her får du også vite hvorfor menn liker øl bedre enn damer”.

Følg oss!

Følg oss på Facebook for å holde deg oppdatert.

Historie

Øl har en lang og interessant historie. Ølet var en viktig del av dannelsen av kongeriket Norge. Kunsten å brygge godt øl var viktig. Ølet var en strategisk viktig vare, og kongen og kirka passet på at alle brygget øl. Historien om dette fortelles i bryggeriet utover kvelden.

”Bonden mistet alt han eide, halvparten til biskopen og halvparten til kongen, hvis han ikke hadde brygget øl på tre år”.

Gulatingsloven

”Enno ei ølgjerd har me lov å gjera, husbond og husfru like mykje malt kvar, etter vekt, og signe det jolenatti til takk frå Krist og Sankta Maria, til godt år og fred. Um so ikkje vert gjort, skal det bøtast tre merker til biskopen. Men um nokon sit soleis tre vintrar at han ikkje gjer ølgjerdene eller greider dei bøtene som me har lagt på for kristendomen vår, og han vert sannskyldig i det, då har han forbrote kvar penning av godset sitt. Det eig kongen vår halvt, men halvt biskopen. Um han ikkje vil det skal han fara ut or riket åt kongen vår”.